ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ελληνικής αστυνομίας και αεροπορίας. Τα χαρμόσυνα μηνύματα των ημερών επισκιάζονται από τις τραγικές απώλειες νέων ανθρώπων κατά την άσκηση του καθήκοντος».

28 Δεκεμβρίου 2023

Σήμερα, 28.12.2023, επισκέφτηκα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκα με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Σπύρο Διόγκαρη και στελέχη του Σωματος και τους εξέφρασα την οδύνη και τα συλλυπητήρια για το πένθος που βιώνει η ΕΛΑΣ, μετά τις δολοφονίες του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη και του 32χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, εξέφρασα τη συμπαράστασή μου στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, στους οποίους δήλωσα ότι η καλύτερη απάντηση στις εγκληματικές επιθέσεις κατά συναδέλφων τους είναι η υπηρέτηση με ζήλο και αυταπάρνηση του καθήκοντος.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. είναι κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Τιμούν το εθνόσημο και είναι αφοσιωμένοι στην αποστολή τους.

Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τον καθημερινό αγώνα τους για την ασφάλεια όλων μας. Μαζί θα σπάσουμε το απόστημα της βίας από όπου και αν προέρχεται, από όπου και αν πηγάζει. Η διερεύνηση των υποθέσεων θα συνεχιστεί. Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αυτό είναι χρέος τιμής.

Ακολούθως, επισκέφθηκα την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, εκφράζοντας προς τον Διοικητή της, Ταξίαρχο Κοσμά Καλμανίδη, συλλυπητήρια στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον θάνατο του 40χρονου Επισμηναγού που επέβαινε στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.