ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Στον 2ο γύρο αναβαθμίσεων και τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς.

28 Νοεμβρίου 2022

➡️ Οποίος θυμάται την κατάσταση του αερολιμένα Μακεδονία, μέχρι πριν μερικά χρόνια, αντιλαμβάνεται (από τα 10.000 πόδια) την τεράστια αναβάθμισή του και τις ωφέλειες για την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

↘️ Από το ίδιο ύψος υπόσχονταν να πέσουν εκείνη την εποχή τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε περίπτωση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη FRAPORT!

↘️ Τότε, βέβαια, η παραχώρηση προχώρησε κανονικά και ευτυχώς αναίμακτα, χάρη σε μια ακόμα καλλιτεχνική κυβίστηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

➡️ Σήμερα, το Υπερταμείο προχωράει την αξιοποίηση άλλων 22 περιφερειακών αεροδρομίων. Με τη συνδρομή τεχνικού συμβούλου θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρησή τους. Ανάμεσά τους τα αεροδρόμια Καστοριάς και Κοζάνης.

➡️ Σίγουρα, δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία ούτε μπορεί να θεωρείται δεδομένη η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Όμως, αν υπάρχει μια βάσιμη προσδοκία να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν τα αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας, είναι αυτή. Κι αν κάποιος χρόνος είναι κατάλληλος για την αναζήτηση επενδυτών για την αξιοποίησή τους, είναι ο σημερινός.

↘️ Σήμερα, που η Ελλάδα αλλάζει αναπτυξιακή ταχύτητα. Σήμερα, που ο τόπος μας αλλάζει παραγωγικό μοντέλο.

✅ Ο συγκοινωνιακός πλουραλισμός αποτελεί αναγκαίο όρο για τη Δίκαιη Μετάβαση και η βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών συνδέσεων προϋποθέτει τον αναπτυξιακό πλουραλισμό του τόπου μας.

🔴 Βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει στη ρητορεία του 2015, δεν θα με εκπλήξει καθόλου αν αντιταχθεί εκ νέου σε αυτή την προοπτική. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ξανα-ανασκευάσει, γιατί τις μέρες του 2015 δεν θα τις ξαναζήσουμε.