ΚΟΛΩΝΙΑ

Στην Κολωνία στο 23ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.

5 Νοεμβρίου 2022

Με τη συνάδελφο Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ, εκπροσωπήσαμε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελλήνων της Διασποράς στο 23ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία. Σε μια χώρα όπου εδώ και δεκαετίες χτυπάει δυνατά η καρδιά της Ελλάδας.

Τα χρόνια πέρασαν, η ελληνική ομογενειακή κοινότητα έχει ενταχθεί αρμονικά στη γερμανική κοινωνία αλλά δεν αφομοιώθηκε. Κρατάει ζωντανή τη δάδα του ελληνισμού και την μεταδίδει όχι μόνο από γενιά σε γενιά αλλά και στους φίλους της ελληνικής γλώσσας, της ιστορία, και του πολιτισμού μας.

Σήμερα, οι Έλληνες της Γερμανίας, 2ης και 3ης γενιάς αλλά και νέοι μετανάστες, διακρίνονται ανάμεσα στις άλλες κοινότητες για την εργατικότητα, τη συνέπεια και το φιλότιμο και διαπρέπουν σε όλους τους τομείς: στον επιστημονικό, τον επιχειρηματικό, τον κοινωνικό.

Στους συμπατριώτες μας στη Γερμανία μετέφερα το μήνυμα μιας Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια μεγάλωσε ειρηνικά τα σύνορα της, αναπτύσσεται οικονομικά, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις παγκόσμιες κρίσεις, στέκεται με αυτοπεποίθηση και ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα απέναντι στις απειλές της εδαφικής της κυριαρχίας και ανακτά το κύρος και την αξιοπιστία της διεθνώς.

Οι ομογενείς μας δεν είναι μια άλλη, εκτός συνόρων Ελλάδα, όπως συνήθως λέμε. Είναι η Ελλάδα που σύνορά της έχει την οικουμένη!!!