ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία Όρασης

16 Μαρτίου 2023

Η Φρίντα εκπαιδεύτηκε, εμείς;
Στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης είχα τη χαρά να παρευρεθώ στις εργασίες μιας ημερίδας που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), σχετικά με επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης.
Αναμφίβολα, όλοι μας έχουμε τη διάθεση να εξυπηρετήσουμε έναν συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, πολλές φορές όμως δε γνωρίζουμε τον κατάλληλο τρόπο για να το πράξουμε, και μάλιστα χωρίς να τον φέρουμε σε άβολη θέση.
Η όμορφη πρωτοβουλία συνεργασίας του Δ. Κοζάνης και του ΚΕΑΤ σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη απευθύνεται, δηλαδή στην επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των ΟΤΑ, όπως επισήμανε η διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Σοφία Χαμονικολάου, κατά την παρουσίαση των δράσεων του φορέα, η οποία μάλιστα επεσήμανε ότι ο Δήμος Κοζάνης πρωτοπορεί στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Θερμά συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές!