ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Οι κροκοπαραγωγοί του αναγκαστικού συνεταιρισμού εντάσσονται στους δικαιούχους της απαλλαγής κατά 30% επί του φόρου εισοδήματος

13 Σεπτεμβρίου 2022

➡️ Ο κρόκος Κοζάνης αποτελεί ένα επώνυμο και εμβληματικό εξαγωγικό προϊόν της χώρας και σήμα κατατεθέν για τον Ν. Κοζάνης, με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται σήμερα 800 περίπου οικογένειες. Έχει αποδειχθεί, όμως, ότι το προϊόν διαθέτει πολύ μεγαλύτερη παραγωγική και εμπορική δυναμική.
↘️ Με γνώμονα τα παραπάνω και δεδομένου ότι η συγκέντρωση, η επεξεργασία, η τυποποίηση και η διάθεση του προϊόντος στον τόπο μας γίνεται μέσω του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, εκτιμάται ότι εφόσον στηριχθεί μπορεί να προσελκύσει νέους ανθρώπους στον πρωτογενή τομέα και να ενισχύσει τη δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής, και γι’ αυτό έχω υποστηρίξει επίμονα τα τεκμηριωμένα αιτήματα της Διοίκησης.
➡️ Ένα από αυτά αφορούσε και την συμπερίληψη των κροκοπαραγωγών του αναγκαστικού συνεταιρισμού στους δικαιούχους της απαλλαγής κατά ποσοστό 30% επί του φόρου εισοδήματος, από την άσκηση αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε εφαρμογή των προβλέψεων του ν. 4395/2022.
↘️ Σύμφωνα, λοιπόν, με την από 9/9/2022 κοινή υπουργική απόφαση, η έκπτωση επί του φόρου, η οποία πρακτικά σημαίνει την ενίσχυση του εισοδήματος των καλλιεργητών μας, θα αφορά και τους κροκοπαραγωγούς μας και μάλιστα για τα κέρδη που προκύπτουν από το φορολογικό έτος 2022 και εφεξής.

✅️ Θέλω να συγχαρώ τα μέλη και τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού για τη σπουδαία δουλειά και να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την καλή συνεργασία.
✅️Ευχαριστούμε θερμά τους συναρμόδιους υπουργούς και ιδίως τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Γεωργαντά για την ικανοποίηση του αιτήματος, και το θερμό ενδιαφέρον για τον κλάδο και τους παραγωγούς του Νομού Κοζάνης.

🔵 Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος αναμένει με αγωνία μία ακόμα σημαντική ενίσχυση που εξήγγειλε ήδη ο κ Πρωθυπουργός και αφορά στο κόστος για την προμήθεια των λιπασμάτων.
🔵 Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η κυβέρνηση αποδεικνύει με έργα και όχι με λόγια τη στήριξη στον πρωτογενή τομέα