ΟΦΥΠΕΚΑ

Λύση στο ζήτημα της τακτικής και μόνιμης χρηματοδότησης του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου δίνει το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με την Πρόεδρο του ΟΦΥΠΕΚΑ κα. Μαρία Παπαδοπούλου.

5 Δεκεμβρίου 2023

↘️Το μνημόνιο έχει ισχύ για δυο χρόνια και θα ανανεώνεται αυτομάτως. Βάσει αυτού, καθιερώνουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Θερμαϊκού κόλπου, συμπεριλαμβανομένης και της υλοποίησης της σύμβασης για τον επιφανειακό καθαρισμό του.

➡️Ο ΟΦΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει ως φορέας χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου την διαδικασία σύναψης, εκτέλεσης και πληρωμής της παραπάνω σύμβασης για τα έτη 2024, 2025, με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

➡️Το Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, λόγω χωρικής αρμοδιότητας και εγγύτητας, αναλαμβάνει την πιστοποίηση υλοποίησης των εργασιών καθαρισμού, τόσο για τις προκαθορισμένες ημέρες που ο ανάδοχος θα πραγματοποιεί τις εργασίες καθαρισμού, όσο και για εκείνες που εκτάκτως προέβη σε εργασίες.

🤝Οικοδομούμε μια γόνιμη συνεργασία προς όφελος της πόλης, μέσα από καλό συντονισμό και ανταλλαγή απόψεων. Διότι ο Θερμαϊκός κόλπος δεν είναι μόνο το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, αλλά αφετηρία ναυτιλιακών, τουριστικών και αλιευτικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης.

🙏Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τις εταιρίες: ΕΥΑΘ Α.Ε., ΔΕΘ-Helexpo, Μασούτης ΑΕ και Alumil, που στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έχουν συνδράμει στον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού, το προηγούμενο διάστημα.