ΚΑΛΟΣΤΕΡΙΩΤΗ

ΚΑΛΟΣΤΕΡΙΩΤΗ

4 Ιουνίου 2023

▶️ Μετά την αγωνιώδη περίοδο που βιώσαμε, όταν διαπιστώσαμε τις σοβαρές ζημιές και τις επαχθείς συνέπειες που προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου, ιδίως για τους κατοίκους των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, σήμερα είναι μια ημέρα ανακούφισης και ικανοποίησης, αφού η γέφυρά μας δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία!

▶️ Η πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφαλής χρήση της από τους πολίτες και αυτό το εγγυάται η υψηλή επιστημονική υποστήριξη που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.

▶️ Αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες, στον εργολάβο και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκτέλεση του έργου αλλά και στις παράπλευρες εργασίες που απαιτήθηκαν για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκάλεσε το κλείσιμο της γέφυρας. Κι ήταν πολλοί αυτοί που έβαλαν πλάτη, ακόμα και οι συμπολίτες μας που έκαναν υπομονή και τήρησαν με κατανόηση τις υποδείξεις των υπηρεσιών. Ειδικές ευχαριστίες στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας που είναι ακόμα επιφορτισμένοι με τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν στον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη που ανέδειξε ένα καυτό θέμα, το οποίο αν δεν είχε αντιμετωπιστεί θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη και ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη τη χώρα.

▶️ Στην έκτακτη αυτή κατάσταση, η κυβέρνηση παρείχε κάθε αναγκαία συνδρομή και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι την πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα.

🔵 Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί όλα τα στάδια της υπόθεσης και είναι βέβαιο ότι ο συνολικός έλεγχος θα απαιτήσει χρόνο και ας ελπίσουμε ότι δεν θα κρύβει εκπλήξεις.

✅ Επί του παρόντος, όμως, η γέφυρα που αγαπάμε, η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, που ενώνει του δήμους του νομού μας και τον τόπο μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, με τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, τίθεται με ασφάλεια στη διάθεση των συμπολιτών μας!