ΠΕΛΕΚΟΝ

Γιορτές Βοΐου ΠΕΛΕΚΟΝ 2022

15 Ιουνίου 2022

Η Σιάτιστα, η Γαλατινή, η Εράτυρα, ο Πελεκάνος και τα Νάματα φιλοξενούν τις πολυθεματικές εκδηλώσεις ΠΕΛΕΚΟΝ 2022, που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 19 Ιουνίου και αξίζουν τη συμμετοχή και τη στήριξή μας.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου είχαμε την τιμή να βραβεύσουμε δύο σημαντικές προσωπικότητες του Βοΐου, τον Ζήση Χασιώτη, τ. Πρόεδρο της Βοϊακής Εστίας, και τον Γεώργιο Τζούλη, τ. Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων, για την αγάπη και τη μεγάλη προσφορά τους στο Βόιο και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, και του πολιτισμού του τόπου μας, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Άξιοι συνεργάτες και συνεχιστές του έργου τους ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης, και ο Νικόλαος Βαλκάνος, Πρόεδρος της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Βοΐου, στους συνδιοργανωτές και στους χορηγούς και ιδίαιτερες ευχαριστίες στην καρδιά των εκδηλώσεων, την Θεοδώρα Λειψιστινού!

Την ίδια ημέρα, στον Πελεκάνο, είχα τη χαρά να συναντήσω σημαντικούς καλλιτέχνες την ώρα που ζωγράφισαν παραδοσιακά σπίτια και άλλα σημεία του χωριού.

Στις παράλληλες δράσεις των εκδηλώσεων κάθε επισκέπτης θα βρει ενδιαφέρουσες όψεις του πολιτισμού της Δυτικής Μακεδονίας: αγιογραφία, ποίηση, θέατρο, πυρογραφία, τραγούδι και πολλές άλλες.

Οι Μέρες Βοΐου ΠΕΛΕΚΟΝ αποτελούν ήδη θεσμό του τόπου μας που προσφέρει όχι μόνο στην ανάδειξη του ιστορικού μας πλούτου αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική του Βοΐου που αγαπάμε!