ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ

ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ

26 Ιανουαρίου 2023

🔵 Σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2023, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η αίθουσα που φέρει το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, του σπουδαίου πολιτικού που ενέταξε την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατράπηκε σε μαιευτήριο. Έγινε ο χώρος που γεννιέται η Νέα Εποχή για τη Δυτική Μακεδονία και την ΠΕ Κοζάνης.

➡️ Σε σημερινή εκδήλωση στην Περιφέρεια, από τον οικοδεσπότη Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ κ. Καλλίρη, τον ΓΓ ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο και τον επικεφαλής της DG REGIO για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Ράσμουσεν, δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη των επενδυτικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

↘️ Μετά τον σχεδιασμό και την οργάνωση των υπηρεσιών, η υπόθεση της Μετάβασης περνάει στη φάση των προσκλήσεων, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πολλά διαθέσιμα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια και να αρχίσουν να γίνονται πράξη τα επενδυτικά σχέδια, που θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στον τόπο μας.

➡️ Όταν πριν από σχεδόν τρία χρόνια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και το ιστορικό εγχείρημα για τον παραγωγικό και αναπτυξιακό μετασχηματισμό του τόπου μας, κάποιοι αμφισβητούσαν τη γονιμότητα της Δυτικής Μακεδονίας και την ικανότητά της να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση της μητρότητας. Όμως, η κύηση αποδείχθηκε επιτυχής, το ίδιο κι ο τοκετός, κι ας συνοδεύτηκαν από αγωνίες και ωδίνες. Πάντα έτσι συμβαίνει, ιδίως στις δύσκολες περιπτώσεις.

➡️ Κι έβλεπες, σήμερα, στα μάτια των στελεχών, των εκπροσώπων των φορέων και των πολιτών της περιοχής, την ελπίδα από τη γέννηση του καινούργιου, αλλά και το δημιουργικό άγχος, να πάνε όλα καλά και να γίνει η νέα Δυτική Μακεδονία ένα περιβάλλον που θα προσφέρει υγεία, ασφάλεια και ευημερία στους κατοίκους της.

🔵 Κι έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει, γιατί είναι προικισμένη με όλα τα εφόδια! Να μας ζήσει και να τη δούμε όπως την ονειρευόμαστε!