ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΑΝΗ

Εβδομάδα Υγείας στην Αιανή

5 Ιουνίου 2022

Από την εξαιρετική εκδήλωση, με τίτλο εβδομάδα υγείας, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης, η Τοπική Κοινότητα Αιανής και η τοπική κοινότητα Ρυμνίου, στην Αιανή.
Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω τις ενημερωτικές εισηγήσεις των διακεκριμένων επιστημόνων μας με θέματα:

  • Παθήσεις Μαστού και θηλασμός, από τον Πινίδη Πέτρο, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, MD, MSc, Επιμελητή Α΄ Γ.Ν.Γρεβενών
  • Οστεοπόρωση: Πρόληψη, Διάγνωση- Νεότερα Δεδομένα, από τον Ηλία Σαρβάνη, Επιμελητή Β΄Ορθοπεδικό MSc, Γ.Ν. Πτολεμαΐδας
  • Αθλητισμός και Παιδί: Προαθλητικός έλεγχος από την πλευρά του Καρδιολόγου, από τον Κουλούρη Ευστάθιο, Επιμελητή Α΄, Καρδιολόγο, MD, MSc, Γ.Ν.Φλώρινας και
  • Κάπνισμα: Μύθοι και Αλήθειες, από την Πελετίδου Ε. Σωτηρία, Πνευμονολόγο- Φυματιολόγο MD, MSc,PhD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Όπως σημείωσα και στον χαιρετισμό μου, η ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα ζητήματα της υγείας είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα, και η έγκαιρη διάγνωση το δεύτερο, για την πρόληψη και αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
Και τον στόχο αυτό υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο οι μεστές και εύληπτες παρουσιάσεις των γιατρών μας.
Αξίζουν τέλος συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και τα απέδωσα στον αντιπεριφερειάρχη υγείας Γιώργο Μαργαρίτη, για την επιλογή της Αιανής για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
Και τα μικρότερα αλλά ιστορικά αστικά κέντρα του τόπου μας δικαιούνται και μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικές εκδηλώσεις όπως αυτή.
Στην υγειά μας, λοιπόν!